CHR Bergen lanceert « Mon CHR »

07 december 2017

‘Mon CHR’, trouwens een première voor Belgique, staat voor een hele rist van nuttige hulpmiddelen voor de patiënt en zijn familie. Maar ook bezoekers kunnen via de app gemakkelijk informatie vinden.

Of het nu via internet is (http://eonix.chrmh.be/auth) of via een van de interactieve zuilen die bij het onthaal van de sites Saint-Joseph en Warquignies staan… patiënten en bezoekers van het CHR Mons-Hainaut kunnen altijd rekenen op de gratis applicatie ‘Mon CHR’ om geïnformeerd te geraken over alles wat het ziekenhuis betreft. En dat niet alleen: ook het eigen medisch dossier of een lijst van apothekers en huisartsen van wacht zit in de app vervat.

Vier verschillende luiken

De applicatie telt vier luiken: ‘mijn site’, ‘naar het ziekenhuis’, ‘mijn gegevens’ en ‘hulpmiddelen’.

MIJN SITE

Hier vindt de patiënt alle praktische informatie over de site waar hij zich bevindt. Niet alleen telefoonnummers, maar ook mailadressen, consultatieuren… zelfs de gegevens van de labo’s waar het ziekenhuis mee samenwerkt en waar bepaalde onderzoeken kunnen gebeuren.

IN HET ZIEKENHUIS

Op dit deel van de app vindt de patiënt alle informatie over het ziekenhuis zelf: welke diensten vindt hij er, welke artsen werken er, wat zijn de consultatie-uren… maar ook: als ik nu naar spoed ga, hoe lang zal ik dan moeten wachten… Via deze app kan de opgenomen patiënt maaltijden bestellen, vindt hij de gegevens van de religieuze diensten en vindt hij zelfs de werkaanbiedingen in dat ziekenhuis, de wificode, nieuwtjes tot zelfs de filmprogrammatie. Via een soort gps-functie kan de patiënt ook zijn weg in het ziekenhuis vinden.

MIJN GEGEVENS

In dit luik zit het medisch dossier vervat, maar ook allerlei nuttige informatie. Zo kan hij zich vooraf online inschrijven, kan hij zien hoeveel mensen er voor hem behandeld zullen worden, krijgt hij een lijst van wie hem zullen behandelen, ziet hij alle protocollen van het labo en de radiologie, krijgt hij een overzicht van de vaccinaties die hij al heeft gekregen en ziet hij ook in een oogopslag waar en hoe hij verzekerd is.

NUTTIGE WEETJES

In dit deel krijgt hij vooral informatie over zaken buiten het ziekenhuis en thuis. Zo krijgt hij een lijst van apothekers in zijn buurt en de huisartsen van wacht en alle mogelijke telefoonnummers van hulpdiensten. Ook kan hij dit deel van de app gebruiken om zijn therapietrouw te versterken aangezien er ook een hulpfunctie in zit die hem verwittigt als hij zijn geneesmiddelen moet innemen.

Laurent Zanella