In de steigers

14 juni 2018

Parkeren geeft problemen

De stadsziekenhuizen kennen het probleem van de parkeerplaatsen. Wie ooit in het Koningin Fabiola kinderziekenhuis in Brussel is geweest, weet hoezeer geparkeerde auto’s in de buurt van het ziekenhuis voor overlast zorgen. Ziekenhuizen willen de parking voor bezoekers goedkoop houden, waardoor winkelende passanten er graag hun auto zetten en bezoekers in de nabijgelegen straten op zoek gaan naar gratis parkeergelegenheid. Het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik ervaart steeds meer hoe bezoekers geen centen willen geven voor parking en daardoor in de nabijgelegen straten zorgen voor overlast. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om die straten alleen voor bewoners toegankelijk te maken.

2.000 studenten verhuizen naar ziekenhuissite

De kogel is door de kerk: in september verhuizen maar liefst 2.000 studenten naar een gloednieuwe campus op de site van het ziekenhuis Sainte-Thérèse in Montignies-sur-Sambre. De huidige campus in Fleurus barstte uit zijn voegen, vandaar de verhuis. Goed nieuws ook voor de patiënten geriatrie van Sainte-Thérèse: vanuit hun ramen zullen ze straks heel veel jong volk kunnen aanschouwen.

Gebouw kinder- en jeugdpsychiatrie geopend

In het AZ Sint-Lucas in Assebroek (Brugge) zijn de nieuwe gebouwen voor de kinder- en jeugdpsychiatrie officieel in gebruik genomen. Het 3.000m2 gebouw heeft twee jaar in de steigers gestaan en was goed voor een kostenplaatje van9 miljoen euro. In de nieuwe psychiatrie kunnen 30 kinderen terecht. Er zijn leefruimten voor vier leefgroepen, klassen en een sportruimte. Het hele gebouw is CO2-neutraal. De verhuizing vindt volgend weekend plaats.